Gerijpte wijnen - namiddagsessie
Kelderschatten
Dit is een idee dat, net als de wijn, al enige tijd rijpt. Hoog tijd om de daad bij het woord te stellen.
Onze erevoorzitter Guy Van Neste heeft heel wat wijnen gedurende lange tijd
goed bewaard.
We doken in Guy's kelder en maakten een selectie, die we aanvulden met een aantal verborgen, en misschien vergeten, pareltjes uit andere kelders.
Louis Pasteur wist reeds dat zuurstof zowel een vijand als een vriend van wijn kan zijn. Teveel blootstelling aan zuurstof leidt tot (ongewenste) oxydatie, maar de subtiele evolutie die de wijn in de fles ondergaat onder invloed van de minimaal aanwezige zuurstof, kan merkwaardige resultaten geven.
Kunnen we de herkomst, de druif, … nog achterhalen na lange kelderrijping? Rijpen bepaalde wijntypes en/of –stijlen beter dan andere? Het zijn enkele van de vragen waarop iedereen een persoonlijk antwoord zal kunnen formuleren op basis van deze ongetwijfeld boeiende degustatie.
Schrijf je nu hier in.
OPGEPAST: er zijn twee sessies, 1 in de namid!dag en 1 's avonds - let op dat je je voor het juiste tijdsslot inschrijft!