VVS-reis naar Zuid-Afrika

Inschrijving voor VVS-reis naar Zuid-Afrika
Gratis
Aantal
Terug naar de Kaap

Het is alweer enkele jaren geleden dat we met een groep VVS-leden op studiereis trokken naar  Zuid-Afrika. Intussen blijft de wijnbouw in Zuid-Afrika voortdurend in beweging. Veel waarnemers in de wijnwereld zeggen en schrijven dat Zuid-Afrika een van de meest dynamische landen is in de overzeese gebieden. Hoog tijd dus om nog eens terug te keren naar het regenboogland.

Voor ons, sommeliers, is de Kaap een waar paradijs. Je vindt er werkelijk alles: de meest gevarieerde fauna en mooiste flora ter wereld, steeds betere wijnen en gastvrije wijnboeren, een kleurrijke bevolking, goede restaurants en veel cultuur.
Het ligt voor de hand dat we tijdens deze reis veel wijnbouwers zullen ontmoeten en veel wijn zullen proeven. Wijn is de rode draad tijdens deze reis. Bij heel wat domeinen kijken we achter de schermen en in de wijnkelder, ontmoeten we de wijnboer (en zijn familie) en trekken we de wijngaarden in.  Kortom, het wordt een reis met veel persoonlijke en unieke ervaringen.  

Tegelijkertijd is deze reis een unieke gelegenheid om kennis te maken met de cultuur, de natuur en de bijzondere geschiedenis van Zuid-Afrika.  Een tocht naar Cape Point en een bezoek aan Stellenbosch, Franschhoek en Kaapstad staan al op het programma.

Praktische informatie

Data: maandag 7 april 2025 tem woensdag 16 april 2025

Deze reis is voorbehouden voor VVS-leden.


We verblijven in Stellenbosch in comfortabele cottages of in kamers voor twee personen. Meestal en waar het mogelijk is, lunchen we bij de wijnbouwers of in plaatselijke restaurants. Een uitgebreide braai op onze verblijfplaats behoort ook tot de mogelijkheden.

Richtprijs: +/- 3500,00 euro

Inbegrepen in de reis: vluchten H/T in economy class, verblijf in volpension met alle dranken aan tafel, transport ter plaatse, toegangsgelden, gidsen.

Niet inbegrepen: fooien gidsen/chauffeur, persoonlijke uitgaven, minibar.

Voor deze reis kijkt elke deelnemer voor een eigen bijstands-, reis- en annuleringsverzekering. Wie wenst kan via de VVS een bijstandsverzekering nemen. Hiervoor reken je op 3 euro per dag per persoon. Wil dit dan zeker vermelden bij inschrijving.

De organisatie en begeleiding (in naam van de VVS): erevoorzitter Gido Van Imschoot en bestuurslid Erik Desmarets

 
Inschrijven kan via de website. Je ontvangt vervolgens de uitnodiging tot betaling van het voorschot dat je deelname definitief bevestigt. Inschrijvingen lopen tot uiterlijk 26 mei 2024.

Maximum aantal deelnemers: 16 personen - first come, first served.
Datum & Tijd
maandag
7 april 2025
Start - 00:00
woensdag
16 april 2025
Einde - 23:55 Europe/Brussels
Locatie

Vereniging Vlaamse Sommeliers VZW

Stuurhut 3
8300 Knokke-Heist
België
info@vlaamse-sommeliers.be
Krijg het adres
Organisator

Vereniging Vlaamse Sommeliers VZW

info@vlaamse-sommeliers.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.