Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Aan de leden van de Vereniging Vlaamse Sommeliers en vrienden uit de Horeca.

 

 

Helaas kunnen op dit moment veel van onze vrienden en collega’s ons fantastisch beroep niet uitoefenen. Sinds twee weken zijn alle horeca zaken gesloten en we zien nog geen snel einde aan de lockdown.

Namens het bestuur van de Vereniging Vlaamse Sommeliers wil ik al mijn medeleven, solidariteit en steun betuigen aan alle sommeliers en de vele collega’s in de Horeca. Bij velen onder jullie ligt het werk stil en zijn de klanten ver weg.
Het is een moeilijke période, maar helaas heel noodzakelijk om onszelf en onze klanten te beschermen. 

We blijven geloven in de toekomst en wie weet kan deze verplichte stille periode ook inspirerend werken. Misschien is dit een moment om onze kennis te verrijken, via het net virtueel te gaan reizen of op zoek te gaan naar nieuwe wijnen en domeinen. Ik zie in mijn omgeving ongelooflijk veel creativiteit. Sommigen houden virtuele degustaties, waarbij elke deelnemer een wijn voorstelt. Ik hoor van anderen dat ze eindelijk tijd vonden om hun website te actualiseren, een boek te schrijven of anderen vernieuwen hun kaart. Zelf heb ik mijn wijnkelder op orde gezet en geïnventariseerd.  Ik deed zelfs enkele vergeten ontdekkingen, die ik nu met veel plezier degusteer.  Een collega zegt dat hij eindelijk die karweitjes aanpakt die hij ‘ooit wel eens zou doen, als hij tijd had…’.

En zo zie je maar weer dat we veel mentale weerbaarheid hebben. We wensen jullie allen een goede gezondheid voor jou en je geliefden. Blijf in contact met elkaar en als je graag een bijzondere wijnontdekking of andere wijninformatie wilt delen, stuur gerust een bericht naar info@vlaamse-sommeliers.be

Met vineuze collegiale groeten

Voor het bestuur van Vereniging Vlaamse Sommeliers, 

Gido Van Imschoot
Voorzitter

 
 
 
Terug naar het overzicht