Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Best Commis Junior Sommelier of Belgium 2015 en Best Junior Sommelier of Belgium 2015.

Belgische Sommeliersgilde  v.z.w .            clip_image002  clip_image004

Gilde Des Sommeliers de Belgique   a.s.b.l.

                                             Aangesloten bij de Internationale vereniging van Sommeliers  A.S.I

                                                            Affiliée à l’Association de la Sommellerie Internationale  A.S.I.

 

 

                                                                                                                                                                    Brussel, 10/3/2015

 

Beste,

 

 

Deze wedstrijd vond naar gewoonte plaats in Restaurant Les Eleveurs te Halle. In de voormiddag doen alle leerlingen mee aan de halve finale, die bestaat uit een dictee, een theoretisch examen met vragen over Franse wijnen (wijngebieden), voor het 6de en 7de jaar, en een extra vragenlijst over Argentinië (wijnen) voor het 7de specialisatiejaar. Er was ook een degustatieproef voor een jury.

Na de lunch werden de finalisten bekendgemaakt :

 

Voor de 6de jaars (Commis Junior sommelier)

 

Hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge): Casteur Céline

Institut Cardinal Mercier (Waterloo):Paton Yannih

Hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge): Neirinck Sara

 

 

 Voor de 7de jaars (Junior sommelier)

 

Hotelschool Ter Duinen (Koksijde): Volpe Vincent

Hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge): Vandersnickt Eli

Hotelschool Ter Groene Poorte (Brugge): Bossu Thor

 

De finale van de Commis Junior Sommeliers (6de jaars) begon met het oxygeneren van een halve fles witte wijn in een karaf. Dan volgde een witte en rode wijn die ze blind moesten proeven en volledig beschrijven

Daarna moesten de kandidaten bij een menu, aangepaste wijnen voorstellen aan de jury. (associatie wijn en gerecht)

Tenslotte kregen ze de wijnkaart van het restaurant ter plaatse (Les Eleveurs) en daar moesten ze hun favoriete wijn uit kiezen, en uitleggen waarom.

De 7de jaars (Junior Sommeliers)moesten zich bewijzen door het serveren van een fles champagne volgens de regels van de kunst, degustatie van 2 wijnen (rood en wit) met volledige beschrijving, herkenning van 3 spiritueuze dranken, en de decantatie van een oude fles rode wijn.

 

Na de wedstrijd overhandigde de jury (Aristide Spies, Andy De Brouwer, William Wouters, Tim Vandeput, Jan Rots, Jonas De Maere) de prijzen aan de winnaars:

 

Best Commis Junior Sommelier of Belgium 2015 : Casteur Céline (Hotelschool Ter Groene Poorte – Brugge)

 

Best Junior Sommelier of Belgium 2015 : Vandersnickt Eli (Hotelschool Ter Groene Poorte – Brugge)

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

 

Katia Wouters
Neerhofstraat,30
1700 Dilbeek
0478/46.26.12 02/569.62.24
www.sommeliers-gilde.be
https://www.facebook.com/SommeliersGilde

 

 

 
Terug naar het overzicht