Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Beste collega sommelier,

 

 

 





Helaas wordt ons geduld alweer op de proef gesteld en moeten we onze Algemene Vergadering en de eerste degustatie van 2021, die zou doorgaan in februari, alweer verplaatsen. Maar we blijven hoopvol.


Collega bestuurslid Dirk van Rie maakte voor deze eerste mailing van 2021 volgend gedicht.

2020 is nu geschiedenis
Echt jammer is dat niet
Want het was een jaar vol ergernis
Eenzaamheid en verdriet

Een jaar waarin niets meer kon
‘Blijf in uw kot’ was het bevel
Geen reis naar sneeuw of zon
En de bijeenkomsten misten we fel

Maar de mens is een sterk ras
En geeft steeds zin aan zijn bestaan
Hoopvol denkend vond hij alras
Een weg om morgen weer door te gaan.

2020 heeft ons aangetoond
Dat het leven niet vanzelfsprekend is
Dat een warm gebaar ons geluk bekroond
En dat men niets bereikt met ergernis

Dirk van Rie



Intussen kijken we nog even terug naar het najaar van 2020. Toen verstuurden we een enquête naar de leden, waarbij we de werking van de VVS in vraag durfden stellen.
We zijn ongelooflijk tevreden met de grote respons op alle vragen die op jullie afvuurden. 68% van alle leden hebben de enquête ingevuld en ook een aantal opmerkingen geformuleerd. Dit is een zeer hoog cijfer en het betekent dat de betrokkenheid van onze leden heel groot is. 
Je vindt de conclusies en overzichten in bijgevoegde link. 

De overwegend (heel) positieve resultaten zijn een hart onder de riem voor de werking. Het ligt voor de hand dat wij, met het voltallige bestuur, alles doen om rekening te houden met de reacties en opmerkingen. In de volgende maanden bekijken we op welke manier een en ander concreet kan gemaakt worden (als de overheid ons toelaat om weer te aan de slag te gaan…).

Een van de opmerkingen was, dat niet alle leden weten welke mensen het bestuur uitmaken van de VVS. Vandaar dat wij onderaan dit bericht de bestuursleden even op een rij zetten, waar zij zichzelf voorstellen. Op die manier weet ieder VVS-lid wie aan het roer staat van onze bloeiende vereniging, die tot op vandaag 141 leden telt.
Intussen kijken we uit om jullie opnieuw te verwelkomen en toasten we met alle leden op een beloftevol 2021.

Proost !!  


Met vineuze en hartelijke groeten
Het bestuur van Vereniging Vlaamse Sommeliers.


De Bestuursleden van Vereniging Vlaamse Sommeliers (alfabetische volgorde):

Patrick Cuijvers: ik ben sommelier en wijndocent met Limburgse enthousiaste gezelligheid. Sinds het vroegere PVS draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van een gedreven en gebundelde vereniging van wijnvrienden/collega’s


Ronny Debaere: ik ben sommelier van het eerste uur en sinds 20 jaar wijndocent. Ik doe meer dan 30 jaar de oogst in Meursault. Ik heb bijzondere aandacht voor Bourgogne, Piemonte en recentelijk in Toscane … steeds op zoek naar wijn met een ziel


Erik Desmarets: Na 20 jaar horeca ben ik nu reeds meer dan 10 jaar leerkracht in de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en wijnlesgever in het EVW (Syntra) sinds 1998 en bestuurslid VVS sedert 2014


Norbert Desmedt: ik ben ongeveer 25 jaar lid van de VVS, vele jaren actief in de wijnwereld, 13 jaar wijnhandel Bacchus Knokke, nu actief bij 'Vinnoble on Tour'


Stefanie Diopere: ik ben de enige wine lady in ons bestuur :-). Voor de VVS verzorg ik mee de verslaggeving van de degustaties, help ik graag mee aan de voorbereiding en organisatie van de maandelijkse degustaties en zet ik mijn schouders mee onder de wedstrijd van Beste Belgische Wijn


José Lemahieu: ik ben sommelier, ondervoorzitter van VVS, docent wijnkennis en sta in voor de organisatie van de wedstrijd Beste Belgische Wijn


Bram Lemmens: ik ben Dip. WSET – sommelier, verantwoordelijke voor de opleidingen binnen het Eigentijds Vlaams Wijn- en drankeninstituut.  Binnen de VVS hou ik contact met de sponsors en verzorg ik de mailings.


Bruno Mylle: ik ben sommelier en reeds meer dan 30 jaar lid van de VVS. Ik heb een speciaalzaak met een uitgebreide wijnboetiek in Zonnebeke


Piet Vannieuwenhuyse: na een loopbaan van 25 jaar als restaurantmanager ben ik sinds vijf jaar werkzaam als ‘WSET-certified wine and sake educator’ bij WineWise, een wijnopleidingscentrum gespecialiseerd in wijnopleidingen met internationale certificatie


Dominique Van de Velde: Als één van de jongste maitre sommeliers ( in 1985 ) ben ik een van de stichtende leden van de VVS in 1986 . De VVS is gegroeid is uit onze studiepromotie ( 1983 - 1985 ) met als doel  het aanscherpen van onze proeftechniek. Daarnaast deden we binnen VVS aan uitwisseling van wijninformatie onder horecacollega’s en dat ter bevordering  van de wijnverkoop in het restaurant  


Gido Van Imschoot: Ik ben maître-sommelier, wijnschrijver, journalist, docent, wijn-reisbegeleider, … Kortom wijn is mijn leven en passie: opstaan met wijn en gaan slapen met wijn. Sinds 2011 enthousiaste voorzitter van de VVS


Guy Van Neste: Ik ben erevoorzitter VVS en was de voorzitter tussen 1996 en 2011. Ik werd sommelier in 1976 en Maître-Sommelier des Vins de France in 1978. Van 1980 tot 2020 was ik chef-eigenaar van restaurant 't Pandreitje in Brugge


Dirk van Rie: sinds vele jaren ben ik het ‘wijn’ gezicht, kelner-sommelier van restaurant Lispanne te Knokke-Heist en webmaster van de VVS.

 
Terug naar het overzicht