Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Champagne en You

De boekenbeurs is open, de Sint komt langs (met Zwarte Piet!) en dan gaan we richting eindejaar. Gezellig cocoonen en misschien ook in de achteruitkijkspiegel kijken over wat 2013 nu wel was? Of nog een weekendje uit plannen?

Gido Van Imschoot is met het boek ‘ Champagne de meest complete gids om streek en wijn te ontdekken’ niet aan zijn proefstuk toe. Deze edele bubbelwijnstreek kent hij zeer goed. Gido werd immers ‘ Laureaat Europees Ambassadeur van Champagne’ en schreef er zijn 7e boek over.

Zelf rijden we er wel eens in het weekend naartoe of maken er een tussenstop op weg naar huis om een voorraadje in te slaan of verblijven er enkele dagen.

Reims en Epernay zijn het Mekka voor zij die van deze wijnen houden. Ze zijn ook cultuurhistorisch belangrijk. Je vindt er gezellige hotels, B&B (ook van Vlamingen), met een fijne gastronomie.

Het is er heerlijk wandelen, fietsen, rondrijden in weidse graanvelden en bossen. Je kunt er de ‘Route du Vin’ ontdekken waar je in kleine dorpjes belandt en waar het veel makkelijker is een fles champagne op de kop te tikken dan een fles water of een tankstation te vinden.

Zelf vertoef ik er af en toe waarbij de Côte de Blancs rond Avize, Vertus en Epernay mijn voorkeur wegdragen. Het is er telkens aangenaam. Leuk ook om te lezen hoe de auteur plekjes ervaren heeft waar ik ook al kwam.

Het boek heeft mijn horizonten verruimd en de Aube, Troyes, Clerveaux zijn nog niet zo bekend voor mij. In Troyes was ik een half dagje en dat is natuurlijk veel te weinig. Moet daar misschien eens de tip aandoen en logeren bij Vlamingen?

In het boek vind je ook begrippen uit Champagne, kaarten, Belgische en Nederlandse invoerders, prachtige foto’s en kaderstukjes met markante weetjes.

Het boek ISBN 978 90 5826 959 1 is uitgegeven bij het Davidsfonds en courant verkrijgbaar in de boekhandel.

Terug naar het overzicht