Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Dankwoord

Na vele jaren wijnreizen met de VVS meegemaakt te hebben, de ene al wat beter, leuker, leerrijker, interessanter, plezanter, vermoeiender - whatever, vul zelf maar in - denk ik dat Chili & Argentinië de meest verbazende en typerende was. (Let wel, ik heb ze niet alemaal meegemaakt). De energie dat de jonge wijnboeren van Vigno en Movi aan de dag leggen om Chili een kwaliteitsfacelift te geven is zowel bewonderingswaardig als hoogstaand. Het viel mij op, en ik was niet alleen, dat de jonge generatie zich terdege bewust is van het potentiëel van hun valleien, terroirs en hun druiven. Zij blijven niet bij de pakken zitten, ze doen er iets aan. Zijn er uiteraard ook de gevestigde waarden, de grote huizen, maar die niet te vergeten wél het pionierswerk en de paden geëffend hebben voor deze jonge wolven. Viel het niet op dat aan het roer van de vinificatie in de grote bodega's een van die jonge gasten staat?

Argentina, no need to cry for you, een tram later dan de westerse buur, maar de Andes is hoog, maar het komt wel, ook hier wordt gefocust op kwaliteit en klasse, waar het in Chili over de valleien gaat, gaat het hier vooral over de hoogte van de wijngaard.

Conclusie, ik hou niet van dat woord, beide landen zijn bezig aan een revival, weg van de goedkope bulk- blubber- en migrainewijnen, wel sappige, kruidige, klassevolle flessen waarvoor inderdaad een centje zal voor moeten neergelegd worden. Voor niets komt de zon op.

Nog te danken; Bruno voor de financiële support, Stijn voor comunicatie support, Laure die als ze niet in de wijn blijft gerust de fotografie kan ingaan.

En ook uiteraard nog Guy en Hilly, Guy, Norbert, Francois en Anny, Veerle, Ann, Dirk, Sabine voor de fijne dagen en hun aanwezigheid.

José, voor jou toch een appart woordje, hoe jarenlange inzet en ervaring kan leiden tot een fantastische organisatie, met hier en daar een 'tache de beauté, maar dat hoort erbij.

Je hebt jezelf overtroffen in minzaamheid en klasse, geen wonder dat je wine personality geworden bent, in naam van iedereen die mee was, dank je!

Norbert.

 
Terug naar het overzicht