Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Jongste sommelier in driesterrenzaak ter wereld.

Dries Corneillie woont in Sint-Andries, maar is oorspronkelijk uit Bikschote. Hij liep school in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Zijn wijn- en drankenkennis spijkerde hij bij in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Dries liep stage in onder meer het Brugse Le Manoir Quatre Saisons, De Jonkman en Hertog Jan. Bij die laatste locatie maakte hij zoveel indruk dat hij het in geen tijd schopte van assistent-sommelier tot eerste sommelier. Dries is daarmee meteen de jongste sommelier ter wereld in een restaurant met drie Michelinsterren, zo stelt de Vlaamse Vereniging van Sommeliers. "Hij brengt het beroep op een bijzonder positieve manier in de kijker", zegt wijnkenner Gido Van Imschoot. "Van een driesterrenrestaurant wordt verwacht dat je een grote keuze hebt, de wijnkelder is dus een belangrijk deel van je onderneming", vertelt Dries Corneillie zelf.

"Elke fles die op tafel komt, past binnen een bepaald budget. Daarnaast is het de taak van de sommelier om af te tasten wie je voor je hebt. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het opdienen van dat glaasje wijn", vertelt de jongeman.

Corneillie is al sinds zijn vijftiende actief in de horeca en bezeten door wijn. "Heel veel van mijn vrije tijd gaat naar mijn passie. Dan trek in naar wijnregio's zoals de Jura, de Champagnestreek of de Moezel. Ik probeer daar zo kritisch mogelijke vragen te stellen: waarom ligt dat heuveltje zo, wat is de invloed van dit gesteente of die onderbodem,... En ik heb ook het voorrecht om te mogen leren van mijn grote voorbeeld Joachim Boudens." Hij is ook samen met Gert De Mangeleer de zakenleider in Hertog Jan. (BHT)

 

Bron: Het Laatste Nieuws

Foto: Bram Lemmens

Terug naar het overzicht