Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

VOLZET! Niepoort Woensdag 19 oktober 2016 om 15u30

 

cid:part1.01050306.05040205@skynet.be

Beste Sommeliers,

Hierbij nodigen wij de leden van onze beroepsvereniging van harte uit op de volgende proeverij, woensdag 19 oktober 2016 om 15u30, een organisatie van Ariane Poupaert en Stefanie Diopere in samenwerking met Young Charly.

 

 

 

De familie Van der Niepoort, afkomstig uit Nederland, is een begrip in het land van de portwijn. Sedert vijf generaties maken ze van gedeeltelijk vergiste rode wijn gemengd met alcohol heerlijke port. Het domein is in 1842 gesticht. Dirk Niepoort en zijn zuster Angelina leiden nu de wijnmakerij en de lodges in Vila Nova de Gaia.

Dirk Niepoort is een kunstenaar, die als wijnmaker wil innoveren en daarbij zijn vader moest aansporen om zich niet alleen te beperken tot portwijn. De Dourovallei bewandelt nieuwe wegen sedert het laatste kwart van vorige eeuw: de productie van niet-versterkte wijnen onder de naam Douro. Daarom koopt de familie Niepoort in 1987 "Quinta de Napoles", 30 ha wijngaarden, 140 meter tot 260 meter hoog in Santo Adriao gelegen, op de linkeroever van de Tedo. Met wijnstokken van 18 tot 70 jaar oud, maken ze witte, rosé en rode dourowijn. In 1988 komt daarbij de "Quinta de Caril", 9ha aangrenzende wijngaard.

De wijnmakerij kreeg een facelift sedert de jaren 2000 en in 2007 wijdden ze een modern wijnbedrijf in, waar permanente temperatuurcontrole is tot 15°. Het wijnproces begint in de hoogste verdieping: geen nutteloos overpompen meer, een verdieping lager liggen de persen, de lagering gebeurt nog daaronder. Het proeflokaal heeft een heerlijk uitzicht op de vallei. 

Enkel in of uitschrijven via "Agenda" op onze site: www.vlaamse-sommeliers.be

Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt tot 40!

Vergeet uw degustatieglazen en spuwemmer niet!!!

(anders enkel aankoop mogelijk = geen uitleen)

Terug naar het overzicht