Say Cheese - een avondje kaas en wijn
Kaas en Wijn
Twee factoren zijn belangrijk wanneer het gaat om het combineren van kaas en wijn, mondgevoel en smaakrijkdom. Die twee moeten overeenstemmen.
Strak en fris, zoals een geitenkaasje, past uitstekend bij strakke en frisse Sauvignon Blanc.
Witte wijn past vaak beter bij kaas, omdat wijn, net al kaas, in veel variaties op de markt komt. Van strak en fris tot vol en romig, net als kaas.
Toch zijn er mooie combinaties met rode wijn. Een glas klassieke rode wijn past vaak bij droge en harde kazen. Denk Bordeaux en Bourgogne. Maar een licht gekoelde Dornfelder uit Duitsland kan ook heerlijk combineren met een stuk camembert.
Sommige kazen passen niet bij rode wijn omdat ze qua structuur en smaak elkaar niet aanvullen. Dat heeft te maken met de zuurtegraad en het zoutgehalte in de kaas en de zuurgraad en tannine in wijn. Zuren en tannine reageren verschillend in de mond.
We proeven van 7 kaasfamilies waarvan wij telkens 2 kazen combineren met een witte en een rode wijn.
We voorzien een maximum van 50 deelnemers voor dit event.
Deze degustatie is mogelijk gemaakt door de medewerking van
- Olivier Cassert, Kaashuys “Den Hof”, Jozef Suvéestraat 6 8000 Brugge
050/ 345 777 www.kaashuysdenhof.be - VVS-partner Kees Dobbelaar, wijnbar/wijnwinkel “Blend”, Kuiperstraat 6-8 8000 Brugge, +32 497 17 20 85 www.blendwijnhandel.be
Een organisatie van ere-voorzitter Guy Van Neste.