Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Aan de leden van de VVS: Uitnodigingen,

De leden van de VVS zijn uitgenodigd op volgende degustatiedagen,

  • opendeur wijnen Bodyn:

Adres:
Wijnen Bodyn

Onderwijsstraat 123, 8301 Knokke-Heist , België

Telefoon:
+3250705230

 

 

 

 

 


 

Opendeurdagen bij Rabotvins

 

Rabotvins nv

Vogelenzang 1, Gent

09 225 89 86

Agenda 2014 (onder voorbehoud)

10/03​Belgische wijnbouwers uit Bordeaux. ​TGP​​​


19/03​Service, techniek, toelichting degustatiefiches​

 

23/04​Ongekende cépages uit Italië​​W​​​

 

01/05​Tweede Vlaamse Wijnronde​​​Heuvelland​​


21/05​Hongarije​​​​​W​​​


25/06​Trip Champagne: Jacquart en tonnelier Jérome Viard​​

 

08/09​Chili grote happening Stadshallen of Oud Sint-Jan​​i.s.m.  ProChile 

 

17/09 Beste Belgische Wijn. Tgp. 

 

06/10​Beste Sommelier van België Halve Finale​SP​​​

 

08/10​Champagne i.s.w.m. Grégoire ​​​​​

 

12/10​Beste Sommelier van België Finale​​Brussel​​

 

15/10​Oostenrijk ​​​​​W of Gent?​​

 

19/11​Madeira ​​​​​W​​​

 

24/11​Horeca Expo​​​​​

 

17/12​Champagne Jérome Dehours​

 

Wijnhappening

Brugge

www.nieuwsblad.be

 

 

SINT-MICHIELS - De Vereniging Vlaamse Sommeliers pakten gistermiddag in het Hotel Weinebrugge uit met hun wijnhappening. Alle sommeliers en wijnminnende horecamensen werden uitgenodigd om de beste wijntjes te komen proeven op de wijnhappening.

 

Eén van de aanwezigen was Grégory Van Acker die in 2013 de Prosper Montagné wedstrijd voor sommeliers won en uitgeroepen werd als eerste sommelier van België. Hij werkt sinds begin dit jaar in het restaurant de Jonkman bij Filip Claeys. ‘Voordien werkte ik in de Lijsterbes in Berlare. Mijn voorkeur gaat uit naar Oostenrijkse wijnen die in de lift zitten, maar spijtig genoeg in de jaren tachtig door een schandaal minder verkochten’, zegt Grégory Van Acker. Ook aanwezig was Kees Dobbelaar, in 2009 uitgeroepen als beste sommelier van België. Hij werkte bij Danny Horseele, De Karmeliet en Oud Sluis. ‘Nu verkoop ik wijnen vanuit Brugge. Ik heb mijn eigen wijngaard in het Italiaanse Toscanië. Ik hou van Italiaanse wijnen omdat het een ingewikkeld wijnland is’, meent Kees Dobbelaar. Assisent maitre en sommelier Francis Vandierendonck van het restaurant Mascotte in het Casino van Knokke wou de wijnhappening niet missen. ‘Ik hou van de Belgische wijnen, die van super kwaliteit zijn, maar ook van de Duitse Riesling wijnen. Ik geef hier een lezing over de combinatie kaas en wijn’, zegt Francis.