Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Beste Collega’s van VVS

November 2013 zal in onze vereniging herinnerd worden als de maand met ongelooflijk interessante proeverijen; ontmoetingen met wijnbouwers en tal van andere schitterende belevenissen.

Champagne en You

De boekenbeurs is open, de Sint komt langs (met Zwarte Piet!) en dan gaan we richting eindejaar. Gezellig cocoonen en misschien ook in de achteruitkijkspiegel kijken over wat 2013 nu wel was? Of nog een weekendje uit plannen?

Bulgarije is niet alleen Romaland

Het is het armste EU-land maar achter corruptie, armoede en Roma heeft het cultuur, traditie, natuur en een rijke heel tumultueuze geschiedenis. Het land is 110.000 km² groot (bijna 4x België) en telt bijna 7 miljoen inwoners waarvan er altijd heel veel rondtrekken. Hoofdstad Sofia telt 1.2 miljoen inwoners.

Wijnen uit Bulgarije met Régis Laurier

Het verslag van deze boeiende degustatie staat nu in onze ledenzone.
Wij danken Norbert voor dit verslag en Mr. Régis Laurier voor de presentatie.

Verslag Zuid-Afrika

Zondagochtend 6 oktober vertrok onze vlucht vanuit Amsterdam richting Cape Town. Op het programma stond een rondreis doorheen de Kaapse wijnlanden met als apotheose de finale van de WOSA Sommelier Cup 2013.

De Vereniging Vlaamse Sommeliers feliciteert:

De Vereniging Vlaamse Sommeliers feliciteert van harte Hannes Desmedt en Jelle Cattelein -twee oud-leerlingen van het Sint-Niklaasinstituut- met de behaalde prijzen op de Copa Jerez wedstrijd.

Tannines: het laatste mysterie ontrafeld

Over tannines weten we allemaal wel iets. Dat het de stoffen zijn die een bittere, droogtrekkende toets geven aan wijn en thee. Dat ze vooral voorkomen in de schillen, pitjes en steeltjes van druiven. En dat het dankzij deze polyfenolen is dat we wijn kunnen laten ouderen.