Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Un vignoble en Normandie? Jazeker!

Dit jaar geen specifieke wijnstreek in het vooruitzicht maar toch vonden we er ééntje in Grisy, een deelgehucht van een klein dorpje, Saint-Pierre sur Dives. Les Arpents du Soleil heette ons van harte welkom en we bleven er de ganse namiddag.

Le vignoble de Vouvray dévasté par la grêle

Deux orages de grêle ont frappé l’agglomération de Tours tôt lundi matin, déversant des grêlons atteignant parfois la taille d’un œuf et provoquant de nombreux dégâts, notamment dans le vignoble de Vouvray, a-t-on appris auprès des secours.

De winnaars van de Sommelier Cup zijn bekend! Proficiat Joachim!

Jasper van den Hoogen van restaurant Bridges en Joachim Bauwens van restaurant Bacchus gaan de eer van respectievelijk Nederland en België verdedigen tijdens de internationale Sommelier Cup, die in oktober in Zuid-Afrika wordt gehouden.

Ruzie met China over Wijn?

Het zat er natuurlijk aan te komen dat er ruzie zou komen met de chinezen. Het dumpen van zonnepanelen op de Europsee markt, maar ook het opkopen van Chateau’s in Frankrijk kan niet zonder spanningen.