Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Wat is de Cape Doctor?

In snikhete zomers steekt vroeg in de middag een verkoelende wind op. Die wordt de Kaapse dokter genoemd, want hij blaast natgeregende druiven droog, waait schimmels en vervuiling uit de wijngaard, houdt plantenziektes weg en zorgt voor een dikkere druivenschil, dus voor meer smaak, geur en kleur.

Wijndegustaties met de VVS.

Afgelopen maanden kwamen de leden van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers samen rond wijnen die hier in en rond Lochristi verkocht worden. In december was er een mooie degustatie van Vindemia uit Zeveneken met Zwitsers wijnbouwers en deze keer was Fairwine te gast.

Drink pink!

Het is weer rosétijd. Het seizoen van deze wijn is beperkt tot maximaal 6 maand en loopt zowat van april tot eind september. Toch wordt deze wijn meer en meer gesmaakt. We trokken naar Knokke voor een degustatie ‘Drink Pink’.

Top 100 beste restaurants ter wereld!

El Celler de Can Roca uit het Spaanse Gerona heeft het Deense Noma van de troon gestoten als beste restaurant ter wereld. Het Hof van Cleve stijgt van de 42ste naar de 25ste plek. Oud Sluis, het restaurant van Sergio Herman, zakt van de 21ste naar de 35ste plaats.

Topdag voor liefhebbers van Belgische wijn! Op Focus WTV

Heuvelland wordt een belangrijke wijnregio in ons land. In de productie van kwaliteitswijnen hebben de producenten uit Heuvelland de achterstand op de bekendere wijnregio’s Hageland en Haspengouw ingelopen. De Belgische wijnen staan hoog aangeschreven en de productie zal in de toekomst nog groeien.

Meerdael in Larvf

Le domaine Chardonnay à Meerdael porte bien son nom. Il produit essentiellement du vin à base de chardonnay avec seconde fermentation en méthode traditionnelle. Il a été le premier domaine à produire du vin effervescent en Belgique.

België wordt het ideale wijnland!

België wordt hét land bij uitstek om wijn te produceren. Dat blijkt uit nieuwe Belgische en Amerikaanse studies. Door de klimaatverandering is het in de traditionele wijnlanden, zoals Frankrijk en Italië, stilaan te warm geworden. Bij ons is het klimaat en de ondergrond dan weer ideaal.