Gebruikerslogin

Wachtwoord vergeten?

Topdag voor liefhebbers van Belgische wijn! Op Focus WTV

Heuvelland wordt een belangrijke wijnregio in ons land. In de productie van kwaliteitswijnen hebben de producenten uit Heuvelland de achterstand op de bekendere wijnregio’s Hageland en Haspengouw ingelopen. De Belgische wijnen staan hoog aangeschreven en de productie zal in de toekomst nog groeien.

Meerdael in Larvf

Le domaine Chardonnay à Meerdael porte bien son nom. Il produit essentiellement du vin à base de chardonnay avec seconde fermentation en méthode traditionnelle. Il a été le premier domaine à produire du vin effervescent en Belgique.

België wordt het ideale wijnland!

België wordt hét land bij uitstek om wijn te produceren. Dat blijkt uit nieuwe Belgische en Amerikaanse studies. Door de klimaatverandering is het in de traditionele wijnlanden, zoals Frankrijk en Italië, stilaan te warm geworden. Bij ons is het klimaat en de ondergrond dan weer ideaal.

In het jaar 2050.... Het lezen (waarschijnlijk) de moeite waard

Nous sommes en 2050. Les amateurs de vin ne dédaignent pas s'offrir quelques caisses d'un cru de Suède. Un rêve scandinave? Peut-être pas, pour les experts en oenologie et climatologie, qui voient le changement climatique en cours redessiner la carte mondiale des vignobles.

Bedankt Yanick en Joachim!

Mooie degustatie van de Vereniging voor Vlaamse Sommeliers . - Wijnen uit Zuid-Afrika, deskundig gebracht door twee jonge collega's, Vlaamse wijnbouwers daar inclusief.

Een artikel van VVS lid Jean Marie De Baene

Zaterdag trokken we richting Flanders’ Winefields en meer bepaald naar Westouter en het Domein Entre Deux Monts. Geen loopgraven daar of dodenakkers. De oorlog bleef achter de heuvel en werd alleen met verdwaalde mortieren bestookt.